Aktuális

Shilton nem először nevezi csalónak Maradonát

Bors

Létrehozva: 2020.01.19.

Amíg él, nem bocsát meg Peter Shilton Diego Maradonának.

Az 1986-os mexikói foci vb-n a negyeddöntőben Argentína 2-1-re verte Angliát két olyan Maradona-góllal, melyekről azóta is sokat beszélnek. Shilton, az angolok kapusa a The Guardinnak adott interjújában úgy summázott: Maradona kétségkívül a világ valaha élt legjobb labdarúgója, de egyszersmind csaló is, ezért ha újra összefutna vele az életben, nem fogadná el a kézfogását.

– Amikor Mexikóban egy elég ívelt magas labdát közelről a kezével továbbította a kapumba, sokan láthatták, hogy az egy szabálytalan találat volt, csak éppen a játékvezetők nem észlelték – emlékezett Shilton.

A másik Maradona-találatot viszont Shilton is az évszázad góljának nevezi. Az apró termetű DunDiego ugyanis végigcselezte magát az angol térfélen, és közelről talált a hálóba.

– Szépségdíjas produkció volt – emlékezik Shilton. – Némi gond, hogy még az argentin térfélen Glenn Hoddle-t csúnyán fellökték. Azt a szabálytalanságot le kellett volna fújni, és ha megtették volna, akkor Maradona sohasem verekszi el magát a kapumig.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek