Porcukorból és zselatinból készítette el az egri bazilika és a líceum makettjét Hanuszik László cukrász.
Forrás: Facebook
A mester a szülővárosa előtt szeretett volna tisztelegni a gesztusával, mert úgy gondolja, a turisták körében is népszerű megyeszékhely bővelkedik a látnivalókban.
Ez nekem csak hobbi, az igazi hivatásom a cukrászat és a tanítás
– mondta a Borsnak László, és elárulta: 58 éves fejjel már versenyekre sem szeretne menni alkotásaival, bár a fiatalokat rendszeresen elkíséri.
– Ez egy nagyon szép szakma – mosolygott a cukrász, majd hozzátette: az eredményes munkához fontosak a megfelelő ismeretek.
– A porcukor és a zselatin együttese könnyen köt. Mivel utóbbit állati csontokból nyerik, a massza a megkeményedés után is a csontra emlékeztet keménységben, de úgy törik, akár a porcelán.
Amennyiben nem éri víz azokat, a makettjeim akár száz évig is megmaradnak – nevetett a tanárember.