Aktuális

Ritkaság: királyi szexbútort bocsátottak árverésre

Bors

Létrehozva: 2020.02.16.

Az eredeti ár feléért, 68500 dollárért, azaz átszámítva kicsit több mint 21 millió forintért bárki megvásárolhatja VII. Eduárd egykori brit király "A szerelem széke" névre hallgató bútorának egyik korabeli másolatát. A szexszéknek is nyugodtan nevehető régiséget még 1890-ben egy párizsi bordélyházban bocsátották a király rendelkezésére, és többféle módon is lehetett alkalmazni.

A széken VII. Eduárd akár egyedül is szórakozhatott, de a kialakítása azt is lehetővé tette, hogy egyszerre akár két nővel múlassa rajta az időt. A most árverésre bocsátott szék eredetije a francia bútorasztalos, Louis Soubrier családjának tulajdonában van, de a tárgyból még a 19. század végén összesen három másolat készült.

VII. Eduárdnak a legendák szerint számos házasságon kívüli, egyesek becslések szerint legalább 55 viszonya volt, ám pontos számot nehéz alkotni, mert Eduárd mindig nagyon diszkrét volt a kapcsolataival, és sok esetben nem világos, hogy a viszony meghaladta-e a flörtölést. Az azonban biztos, hogy az 1880-as években az akkor még csak hercegi rangban lévő későbbi király rendszeres látogatója volt a párizsi bordélyoknak, különösen az exkluzív Le Chabanais-nak és leginkább az élvezeteknek élt, illetve jelentős szerepet játszott a férfidivat alakításában.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek