Aktuális

Szerződéses katonának állna Birkás Balázs

Címkék
katonakajak

Bors

Létrehozva: 2020.02.02.

Élsportolóként eddig többször dicsőséget szerzett már az országnak, ám ha szükséges, meg is védi a hazát a szegediek kajakosa, Birkás Balázs.

Forrás: Facebook

Az köztudott, hogy – jobbára Honvéd-sportolókból – Szentendrén sportszázad alakult, és a tagjai szerződéses honvédként szolgálnak. Most Szegedről is hasonló hír érkezett. Birkás Balázs, a Tisza-parti kajak-kenu szakosztály világ- és Európa-bajnoka önkéntes területi tartalékos kiképzést vállalt.

– Szeretem a hazámat, ebből fakadóan kedvelem a honvédelmet, ráadásul a családtagjaim sokat meséltek arról az időről, amikor még kötelező volt a bevonulás, ezért jelentkeztem területi tartalékosnak  – mondta a Vasárnapi Borsnak Birkás.

– Bárcsak minden kívánságom így teljesülne, hiszen egy igazán jó összetételű szegedi rajban kaptam kiképzést, amely összességében tízszer két napomat vette igénybe.

A kajakos megismerkedett Kalasnyikov géppisztolyával, amelynek szerkezetét már tökéletesen ismeri, akár bekötött szemmel le tudja szerelni a fegyver úgynevezett csőszájfékjét, és az­zal is tisztában van, hogy mikor ad le egyes lövéseket a gépkarabély, és mikor sorozatot.

– Természetesen részese vagyok a bajtársaimmal a harcászati kiképzésnek, és további ismereteket is szerzek, amelyek alkalmassá tesznek arra, hogy ha szükséges, fegyverrel védjem a szülőhazámat.

Erre persze inkább ne kerüljön sor, amivel Birkás is egyet­ért, majd hozzáteszi: nem kizárt, hogy később más típusú jogviszonyba keveredik majd a Magyar Honvédséggel.

– Az élet csupa kihívás egy fiatal számára. Jelenleg az élsportra összpontosítok, a tokiói olimpián szeretnék minél kiemelkedőbben szerepelni, és mivel az önkéntes tartalékos honvédelem tetszik, azt fontolgatom, a későbbiek során én is szerződéses katonai pályára lépek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek