Aktuális

Bezárnak a fővárosi bölcsődék, óvodák, gyógyfürdők, és az állatkert is

Bors

Létrehozva: 2020.03.14.

Hétfőtől fokozatosan bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Arra kérünk minden budapesti polgárt, hogy az egész város működjön együtt azért, hogy a városunkat a lehető legnagyobb mértékben megóvjuk a járványveszélytől. A lehető legrosszabbra kell készülnünk, hogy elkerüljük a lehető legrosszabbat – fogalmazta meg Karácsony Gergely.

Elmondta, hogy minden kerületben működtet majd ügyeleti rendszer, hogy ne maradjanak segítség nélkül azok a szülők, akik nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét a zár miatt. A támogatások között említette azt is, hogy a rászorulóknak igyekeznek étkeztetést biztosítani.

Hétfőtől megszűnik az első ajtós felszállás a buszokon és a trolikon, így akarják védeni a tömegközlekedést működtető sofőrök. A közbringa-rendszer használatát akarják elősegíteni a kerékpáros közlekedést, így jelképes 100 forintért lehet ezt használni.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy a mostani intézkedéseknek súlyos gazdasági és pénzügyi következményei lesznek, éppen ezért máris elkezdenek készülni a válság utáni időszakra.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek