Aktuális

Figyelmeztetést adtak ki: nem létezik otthon végezhető koronavírus-gyorsteszt

Bors

Létrehozva: 2020.03.12.

A gyógyászati segédeszközöket forgalmazó szolgáltatók országos szövetsége figyelmeztet.

Forgalmazók az Egészségért Szövetség, a gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletek országos szövetsége figyelmeztetést adott ki – jelentette az Országos Sajtószolgálat.

„Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a korona vírus kimutatására szolgáló COVID-19 tesztről az interneten terjedő hírek alapján sokan úgy vélhetik, hogy létezik otthon végezhető gyorsteszt a fertőzés kimutatására. A koronavírus megbetegedés kimutatására alkalmas in-vitro diagnosztikai vizsgálat kizárólag klinikai és közegészségügyi laboratóriumi körülmények között, labordiagnosztikai eszközökkel végezhető.”

Otthon végezhető koronavírus-gyorsteszt ugyanis nem létezik, az sem gyógyászati segédeszköz boltokban, sem gyógyszertárakban nem kapható. Valószínűleg csalók próbálnak nyerészkedni, kihasználva az emberek félelmét.

Ne vásároljanak se drogériákban, se interneten otthon végezhető koronavírus-gyorstesztet!

– mondják a szakemberek.

Ha valaki a megbetegedés tüneteit észleli magán, forduljon orvoshoz. Az állami egészségügyi ellátó rendszerben, amennyiben indokolt, elvégzik a szükséges vizsgálatokat, így a korona vírus fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot is.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek