Aktuális

Koronavírus-vészhelyzet Magyarországon, 11. nap – Összefoglaló

Bors

Létrehozva: 2020.03.22.

Napi összefoglaló a koronovírus-járványról. Cikkünk folyamatosan frissül!

A NAP LEGFONTOSABB KORONAVÍRUS-HÍREI

Vasárnap reggelre az azonosított magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma 131-re emelkedett. 

A hét utolsó napján sajnos újabb két halálesetet jelenettek be, így az elhunytak száma hatra emelkedett. A kórházat újabb kilenc ember hagyhatta el gyógyultan, így az ő számuk jelenleg 16.

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: jelenleg heten fekszenek intenzív osztályon. Közülük van olyan beteg, aki már két hete lélegeztetőgépre van kötve. Ugyanakkor azt is kiemelte: a gyógyultak közt is van idősebb: negyven- és hatvanéves is.

* * *

Vasárnap reggelre már több mint 307 ezer új típusú koronavírussal megfertőzött embert tartanak számon a világban. A vírus következtében eddig 13 049-en hunytak el, a gyógyultak száma pedig 92 373.

Újabb területeken jelent meg a járvány. A hétvégén két afrikai országból, Ugandából és Eritreából, illetve a Gázai övezetből adtak hírt a koronavírus felbukkanásáról. Európa legsúlyosabban érintett országában, Olaszországban pedig újabb szigorú intézkedéseket vetettek be: leállítják a nem létfontosságú termelési tevékenységet a koronavírus miatt.

Maradj otthon!

Elindult a Maradj otthon! Fesztivál. A szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, amelyekben megmutatják, mivel töltik napjaikat odahaza. Rúzsa Magdi egy Máté Péter dalt dolgozott fel, Ákos pedig online koncertet adott szombat este.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek