Aktuális

Operatív törzs: jelenleg nincs tervben a kijárási tilalom bevezetése

Bors

Létrehozva: 2020.03.21.

Szombatra újabb 18 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma – kezdte az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos. Hozzátette: rövid időn belül tömegessé válhatnak a megbetegedések. Jelenleg ennek a folyamatnak a késleltetése, lassítása a cél. 

Az idősek védelme érdekében újabb tájékoztató kampány indul.

Kiemelte: mindenki elkaphatja a betegséget, mert az már az ország egész területén jelen van, ugyanakkor az idősek és a krónikus megbetegedésben szenvedők (bármilyen korosztályban!) jóval veszélyeztetettebbek. Ennek kapcsán elmondta: az egyik intézményben például egy negyvenes éveiben járó súlyos állapotú beteget is kezelnek.

Összesen hat koronavírusos beteg fekszik intenzív osztályon - hangzott el.

*

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője többek közt arról beszélt, hogy Rajkánál 20 kilométeres, Hegyeshalomnál 23 kilométeres sor alakult ki a beléptető teherforgalomnál.

Jelenleg 3771 hatósági karantén van érvényben, emellett 15 ezer ellenőrzést hajtottak végre. Kiemelte: már a tömeges megbetegedések időszakára készül fel az operatív törzs. Kérdésre elhangzott: a kijárási tilalom bevezetését jelenleg nem tervezik.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek