Aktuális

Tartósabb a kenyér kockacukorral

Címkék
kenyér

Bors

Létrehozva: 2020.03.19.

Forrás: Shutterstock

Az előre szeletelt ke­nyerek hátránya, hogy na­gyobb felületen érintkeznek a levegővel, mint azok a darabok, amelyek egyben vannak. Előbbi tí­pust pont ezért a penészgombák is előbb támadják meg, ezért jobb, ha az ember inkább magának szeli fel otthon a pék­árut, és mindig annyit vág belőle, amennyi éppen kell. A zacskós kenyereket gondosan zárja be, hogy minél kevesebb levegő ma­radjon benne. A megvett pék­­árut a legjobb, ha hűvös, sö­tét, páramentes helyen tárolja, például kenyértartóban vagy cserépedényben. Fontos azonban, hogy még langyos termék véletlenül se kerüljön bele, mert igazából a nedvesség a penész egyik fő kiváltó oka. Próbáljon ki egy egyszerű trükköt, tegyen a kenyértartóba egy kockacukrot, amit cseréljen naponta, a cukor ugyanis magába szívja a nedvességet. Ha pedig biztosra szeretne menni, akkor hetente takarítsa a tárolót ecettel, és szellőztesse ki egy kicsit.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek