Aktuális

TOP 7 gyomorforgató étel

Bors

Létrehozva: 2020.03.15.

Minden országnak megvan a maga furcsa étele, ami a turisták számára gusztustalan, sőt valóságos borzalom. Most azokból válogattunk össze hetet, amelyek még csak véletlenül sem találkoznak a magyar ízléssel.

Sült tarantula

A pókoktól van, aki már alapvetően frászt kap, nemhogy még meg is egye őket. Márpedig Kambodzsában előszeretettel fogyasztják a nyolclábúakat. Rengeteg turista szeretné kipróbálni ezeket a szőrös állatokat, miután forró olajban kisütik, és némi sóval és fokhagymával fűszerezik.

Gömbhal

Nagyon óvatosan kell bánni vele, mert rendkívül veszélyes. Japánban csakis engedéllyel rendelkező  szakácsok készíthetik, mert az állat bőre és belsőségei egy különösen veszélyes mérget tartalmaznak, ami a cianidnál ezerszer mérgezőbb. Akár halált is okozhat, ha nem jól vágják fel.

Balut

Egy Fülöp-szigeteki ételről beszélünk, ami igazi nevezetesség. A megtermékenyített tojást forró vízben megfőzik, de csak azelőtt, mielőtt kikelne belőle a fióka. Valamikor a 17. és a 21. nap előtt. A tojássárgája kifolyik, és egy csirke- vagy kacsamagzatot kapnak az ínyencek. Állítólag rendkívül egészséges…

Élő polip

Koreában előszeretettel eszik élve a polipot. Kettévágják, egy kis szezámolajjal édesítik, és már tálalják is. Fontos, hogy rendesen megrágják, ugyanis könnyen meg lehet tőle fulladni. Ám sokakat ez sem riaszt el.

Tengerimalac

Peruban a cuy la horno, az egészben sült tengerimalac igazi csemegének számít. Régen csak ünnepi alkalmakkor fogyasztották, mára például Cuscóban és a környékén mindennapos étellé vált. Óriási előnye, hogy gazdaságos a tenyésztése, ami városi környezetben is egyszerűen megvalósítható.

Hákarl

A rothasztott cápahússal óvatosan kell bánni, ugyanis frissen fogyasztva rengeteg ammóniát tartalmaz, így mérgező. A vi­kingek ezért találták ki a hetekig történő rothasztást, és csak utána ették meg. Az elkészítése hosszú folyamat még manapság is Izlandon, ráadásul rettentően büdös. Azonban állítólag nagyon ízletes.

Bikahere

Kanadában imádják a bika- és a borjúherét, amit lisztbe forgatnak, majd forró olajban kisütnek. Állítólag csípős szósszal a legjobb. Külön fesztivált is létrehoztak az ételnek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek