Aktuális

Amikor Ladinszky Puskással ebédelt Franciska néninél

szs

Létrehozva: 2020.04.06.

Sporttörténelmi fotót kapott lapunk: Puskás Ferenc együtt üldögél egy bizonyos Franciska néni brüsszeli éttermében Ladinszky Attilával.

Ladinszky 1971-ben 50 dollárral a zsebében dobbantott az angyalföldiek belgiumi túrájáról. Letelepedett, aztán 1973-tól az Anderlecht csatára lett, egy évvel később bajnok és gólkirály 24 találattal. 

– A 70-es évek első felében többször előfordult, hogy a belga fővárosban a magyar játékosokkal együtt fogyasztottuk Franciska néni isteni marhapörköltjét, amihez pompás nokedli társult – elevenítette fel a Vasas korábbi támadója, aki játszott a holland Feyenoordban és a spanyol Betisben is. A Szusza Ferenc edzette utóbbi csapatban spanyol bajnokin győztes gólt lőtt a Real Madridnak, amúgy meg holland bajnok is – szóval tudta, hová kell lőni a labdát.

– Amikor az Anderlechttől a Puskás vezette Panathinaikoszhoz készültem szerződni, egy olyan athéni étteremben adott randevút, ahol kétszáz vendég étkezett az árnyas fák alatt. Elhűlve láttam, hallottam, amint mindenki felpattan a helyéről, mert látták, hogy a legenda belép az étterembe. Mosolyogva intett, és ezt mormolta: „Kö­szönöm, nyugodtan üljenek le…” Én pedig formálisan elbőgtem magam a szeretet megnyilvánulása láttán.
Ladinszky Sevillában a saját házába invitálta Puskást, ott remek csirkehúslevest és töltött csirkét kapott egy csinos hölgytől.

– Öcsi bácsi hamiskásan megjegyezte: Ati, nem is említetted, milyen csinos és kiválóan főz a bejárónőd. Udvariasan helyreutasítottam, hogy a szőke hölgy nem a bejárónőm, hanem a feleségem, Chantal.

Szóval szerettek együtt ebédelni, és az egyik ilyen eset épp Franciska néni belgiumi éttermében történt. Az erről készült fotó most került elő. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek