Aktuális

Átestünk a koronavírus fertőzésen - mondták a Normafa turistái

Címkék
koronavírus

Bors

Létrehozva: 2020.04.18.

A jó idő felmentést ad a kijárási korlátozások alól? Aligha, mégis az a helyzet, hogy az emberek többsége nagyon unja már a bezártságot, és bizony kimerészkedik a szabadba. A Bors olyan kirándulóval is találkozott, aki állítja: ő már átesett a fertőzésen.

A húsvéti hétvégéhez hasonlóan most is számos közterületet lezártak a látogatók elől Budapesten, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány terjedését.

Zár alatt a Margit-sziget

Sok járókelő bámészkodott a Margit-sziget bejáratánál, de senkit sem engedtek be, pedig volt, aki próbálkozott. Több kerékpáros visszafordult, mikor látta, ezen a hétvégén sem tekerhet kedvenc helyszínén. Az Óbudai szigetet szintén lezárták, ott jóval kevesebb volt a kíváncsiskodó. A Római partot nem könnyű lezárni, de  szalagokkal megpróbálták jelezni, lezárták a területet, bár őrök itt nem felügyelték a rendet. 

– Itt lakom a környéken, csak futni jöttem ki. Most egész kevesen vannak, ahhoz képes, hogy mi van itt hétköznap. Rengetegen vannak. Szerintem az emberek még mindig nem értik igazán milyen veszélyes ez a vírus - mondta a Borsnak Évi.

Népszerű a Városliget

A legtöbben futnak, bicikliznek, de sokan kikapcsolódni jöttek ide. A városligeti tónál családok, barátok múlatták az időt, szinte minden padon ült valaki.

– Senkihez nem megyünk közel, otthon pedig egyből levesszük a ruhát és mindent lefertőtlenítünk - mondták az anyukák a Borsnak, akik a városligeti tóhoz hetente egyszer lehozzák a gyerekeket.

– Tömegközlekedéssel jöttem, de én egyáltalán nem félek. A maszkot az édesapám miatt hordom, vele együtt élek. Gyakran mosok kezet és odafigyelek- mondta Józsi a Borsnak, aki barátjával látogatott ki a ligetbe.

Bence kutyát sétáltatni jött, most hozta ide először az ebet. 

– Nincs idős rokonom, én pedig nem aggódom túl. Az ajánlásokat természetesen betartom - állítja Bence.

Sportolnak az idősek is

Judit már a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik, de igen jól tartja magát, most is sportol a ligetben. 

– Én nem félek, de nagyon vigyázunk a férjemmel. Az ajánlásokat szigorúan betartjuk, kivűlről fújjuk mindet - mesélte Judit jókedvűen, aki azt is elárulta, hogy minden este mesét mond az unokájának a telefonom keresztül, amiért a kicsi nagyon hálás. 

Egy fiatal pár is kijött a ligetbe napozni és olvasni.

– Mindketten otthonról dolgozunk,ritkán azért ki kell mozdulnunk. Vannak napok, amikor nagyobb a tömeg, néha látom, ha kijövök futni ide a ligetbe - mondta a Borsnak Mónika. 

– Boltba mindig külön megyünk és tartjuk a megfelelő távolságot - tette hozzá Sanya. 

A Normafa is csábító

Két fiatal lány napozott a fűben Normafán, ők túrázni jöttek ide. 

– Barátnők vagyunk. Több, mint egy hónapja nem találkoztunk, de most már nem bírtuk tovább. Mindketten egyedül élünk, az idős rokonokkal nem találkozunk - mesélik a lányok. – Olyan hosszú ideje tart, hogy ezt már nem lehet bírni. A tömegközlekedési eszközön, amivel jöttünk, rengetegen voltak, de ott volt rajtunk maszk. Ha hazamegyünk alaposan kezet mosunk, fertőtlenítünk -  mondta a Borsnak Nikoletta és Henrietta. 

Egy család is itt kirándult, nem messze laknak.

– Az idősekre vigyázunk, velük nem találkozunk, de valamennyi mozgásra szükségünk van. Vásárláskor nagyon odafigyelünk, saját vászonzsákot viszünk, hogy ne kelljen megfogni a kosarat - mondta a Borsnak Attila.

– A fiataloknak hiányzik az iskola a haverokkal neten tartják a kapcsolatot. Nekem is, hisz pedagógus vagyok. Most a szünet után a diákok lelkesedése alábbhagyott - magyarázta Boglárka.

– A korlátozások előtt hemzsegtek itt az emberek, ahhoz képest most jobb. Persze láttunk olyat, hogy hiába voltak lezárva a tűzrakóhelyek, valaki grillt hozott és azon sütögetett - mesélte Attila. 

Két fiatal előre lebeszélte, hogy itt találkoznak, hiszen a fiatalembernek dolga volt Budapesten. Mindketten úgy gondolják, már átestek a betegségen. 

– Svájcban voltam vendéglátós, kétszer is nagyon betegnek éreztem magam, szerintem átestem már a víruson - mondta Panni a Borsnak. 

– Csak azzal találkozom, aki nem tart a betegségről, hiszen ránk nézve nem veszélyes. Bevásárolni ritkán szoktam nagy tételben, ilyenkor sem teszem ki magam a veszélynek. Ha idősebb rokonoknak vásárolunk, az árut egy napra karanténba teszik - mondta Dániel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek