Nincs is finomabb, mint egy igazi, klasszikus rántott hús vasárnap délben, vagy épp egy adag frissen kisütött hasábburgonya – a sütéssel járó, elkerülhetetlennek hitt olajszag azonban sokakat mégis meghátrálásra kényszerít. Marad a rendelés? Dehogy! Van három tippünk, amikkel garantáltan megszabadulhatunk a konyhában terjengő olajszagtól.
Forrás: Pixabay
Lássuk hát!
1) Sütés előtt tegyünk a hideg olajba kis almagerezdeket - ez majd felfogja a szagokat!
2) Ha már ott az olajszag a levegőben, akkor sincs veszve minden. Tegyünk fel egy lábasnyi vizet forrni, karikázzunk bele citromot, sőt, esetleg mentalevelet is dobhatunk bele. A citromos, forró gőz garantáltan eltünteti a kellemetlen szagokat.
3) Esti sütés után nem árt egy kis szellőztetés. Ezt követően pedig éjszakára hagyjunk a konyhában egy tálba téve némi szódabikarbónát és kávészemeket! A sült szag biztosan távozik reggelre.
Ha mindez megvan, már csak a tökéletes rántott hús vagy épp rántott csirke receptje hiányzik!