Aktuális

Három tuti ötlet, hogy búcsút mondjunk a kiirthatatlannak hitt olajszagnak a konyhában

Bors

Létrehozva: 2020.04.22.

Nincs is finomabb, mint egy igazi, klasszikus rántott hús vasárnap délben, vagy épp egy adag frissen kisütött hasábburgonya – a sütéssel járó, elkerülhetetlennek hitt olajszag azonban sokakat mégis meghátrálásra kényszerít. Marad a rendelés? Dehogy! Van három tippünk, amikkel garantáltan megszabadulhatunk a konyhában terjengő olajszagtól.

Forrás: Pixabay

Három olyan praktikát szedett össze a Ripost, amit a nagyszüleink még jól ismertek, mára azonban valahogy feledésbe merültek.

Lássuk hát!

1) Sütés előtt tegyünk a hideg olajba kis almagerezdeket - ez majd felfogja a szagokat!

2) Ha már ott az olajszag a levegőben, akkor sincs veszve minden. Tegyünk fel egy lábasnyi vizet forrni, karikázzunk bele citromot, sőt, esetleg mentalevelet is dobhatunk bele. A citromos, forró gőz garantáltan eltünteti a kellemetlen szagokat.

3) Esti sütés után nem árt egy kis szellőztetés. Ezt követően pedig éjszakára hagyjunk a konyhában egy tálba téve némi szódabikarbónát és kávészemeket! A sült szag biztosan távozik reggelre.

Ha mindez megvan, már csak a tökéletes rántott hús vagy épp rántott csirke receptje hiányzik!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek