Aktuális

Hogy micsoda? Kaliforniában már decemberben jelen lehetett a koronavírus?

Bors

Létrehozva: 2020.04.13.

Március végén egy olasz járványtani szakértő igencsak megdöbbentő kijelentést tett: feltételezése szerint ugyanis a koronavírus-járvány akár már ősszel megjelenhetett Olaszország északi részén - csak ekkor még influenzának hitték a tünetek alapján. A megugró esetszám azonban arra utal: már akkor a Covid-19 betegséggel volt dolguk az orvosoknak. (A vírus hivatalos felbukkanását december közepén jelentették a közép-kínai Vuhanból hivatalosan, egyes szakemberek szerint azonban már korábban jelen lehetett Ázsiában.)

Most Kaliforniában jutottak hasonló eredményre: egyes vélemények szerint ott már decemberben megjelenhetett a vírus - írja a Los Angeles Times. "Ez a vírus szabadon terjed a közösségünkben, és valószínűleg már itt van egy ideje. Nem vettük észre a heves influenzaszezon miatt. A tünetek hasonlóak" - magyarázta a kaliforniai Santa Clara megye képviseletében Dr. Jeff Smith. Az ő szájából hangzott el egyébként a december, mint kezdeti időpont is.

Kaliforniában jelenleg 23 300 beazonosított fertőzött van. Ez azt jelenti, hogy ha önálló ország lenne, ott lenne a 15 legfertőzöttebb között. Az Egyesült Államokban eddig 560 ezer fertőzöttről tudnak összesen, az elhunytak száma pedig 22 ezer felett van.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek