Forrás: Pixabay
Már mindent kipróbált, hogy hagymaaprításkor ne könnyezzen? Ha nem szeretne egy komplett búvárszemüveget a fejére venni minden étel készítésekor, van pár tippünk, hogy hogyan előzheti meg a zöldség miatt záporozó könnyeit.
Szeletelés előtt tegye be a hűtőszekrénybe a hagymát egy kis időre, így lekötheti a növényben található gázokat, amik felszabadulnak a felvágáskor. Ha ez nem segít, akkor nedvesítse be ecettel a vágódeszkát, ami szintén megköti a szemcsípést okozó gázokat. De az is jó módszer, hogy a héjától már megfosztott hagymát berakja egy kicsit a hideg víz alá szeletelés előtt. Ha már megtörtént az irritáció, akkor azonnal igyon meg egy pohár hideg vizet, ami csillapítja a könnyeket. És semmiképpen ne próbálja meg kitörölni a könnyeit a szeméből a még hagymás ujjaival.