Aktuális

Koronavírus-vészhelyzet Magyarországon, 21. nap – Összefoglaló

Bors

Létrehozva: 2020.04.01.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Legfontosabb hazai koronavírus-hírek

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Kedd éjszaka nyilvánossá tették egy statikus térképen a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy megyékre bontva hol mennyi igazolt koronavírus-fertőzött található. A térképen elég jól látszik, hogy Budapesten van a legtöbb beteg (215) és Heves megyében a legkevesebb, mindössze kettő.

Szerda reggel a fővárosban szombati menetrenden alapuló, de több frekventált vonalon annál sűrűbb közlekedést biztosító új menetrendet vezettek be a közösségi közlekedésben a koronavírus-járvány miatt csökkent utasszámhoz igazodva. Kora délutánra azonban bejelentették: a szerda délelőtti tapasztalatok alapján sűrítik a járatokat.

Zalaegerszegen mindenki ingyen kap védőmaszkot, Siófokon közintézményekben, üzletekben kötelező viselni. Győrben az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakások bérleti díját engedik el, Egerben három hónapos szociális bérlakás-díj fizetési moratóriumot vezetnek be az önkormányzati tulajdonú lakásokra.

Legfontosabb nemzetközi hírek

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szerda reggelre mintegy 74 ezerrel 859 796-ra nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 42 341-en vesztették életüket, az utóbbi egy napban körülbelül 4500-an. A gyógyultak száma 178 301, a kedd reggelinél 12 ezerrel több - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés 180 országban van jelen.

Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak. A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért - adta hírül a Reuters hírügynökség.

Türkmenisztánban betiltották a koronavírus szót a sajtóban és az utcán - adta hírül kedden nyilatkozatban a Riporterek Határok Nélkül médiajogi csoport türkmén forrásokra hivatkozva.

Egy friss tanulmány szerint nagyjából 700 ezer Covid-19 megbetegedést akadályoztak meg Kínában a bevezetett korlátozásokkal. Az országban több mint 81 ezren kapták el a fertőzést, de jelenleg már csak 2004 aktív esetet tartanak nyilván.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek