Aktuális

Másfél órán át ázzon a cseréptál

Címkék
gasztro

Bors

Létrehozva: 2020.04.06.

Forrás: Shutterstock

Gyönyörű római táljában már alig várja, hogy megsüljenek a finom ételek? Mielőtt telepakolná minden földi jóval, ne felejtse el beáztatni az edényt. Az agyagból készült tál ugyanis könnyen kiszárad a sütőben, így akár el is repedhet. Talán a második ok még jobban meggyőzi az áztatás fontosságáról, az agyag beszívja a vizet, így a sütőben keringő gőz helyett saját magában párolja meg az ételt. Így lesz igazán porhanyós a hús és ínycsiklandó a párolt zöldség. Használat előtt minimum másfél órán ke­resztül legyen a víz alatt a tál és a fedele is, így hosszú éveken keresztül biztonsággal használhatja azt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek