Aktuális

Orbán Viktor: a védekezés első szakasza lezárult – A miniszterelnök fontos döntésekről számolt be (videó)

Bors

Létrehozva: 2020.04.29.

A koronavírus-járvány elleni védekezés 49. napján, egy hosszú kormányülést követően tájékoztatta Magyarország lakosságát Orbán Viktor. Miután köszönetet mondott a védekezésben ezidáig résztvevőknek, kiemelte: úgy látja, a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedése kezelésére. “Nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna. Tudják: a legrosszabbra készülünk, de a legjobban reménykedünk.”

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon

Negyvenkilencedik nap. A védekezés új szakaszba lép: fokozatosan, szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet Magyarországon // Day forty-nine. We are entering a new phase of defense: gradually and under strict rules, we can restart life in Hungary

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 29., szerda

Elmondta: a vírus elleni védekezés új szakaszba léphet. “Megpróbáljuk, megpróbálhatjuk önökkel együtt újraindítani az életet Magyarországon. Fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárnunk.”

A következő döntéseket hozták meg:

Budapesten és környékén (azaz a legfertőzöttebb területen) a kijárási korlátozások életben maradnak, vidéken azonban új intézkedések lépnek majd életbe:

• Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, az éttermek, kávézók kerthelyiségei megnyithatnak, a szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.

• A másfél méteres távolság betartása, valamint a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező lesz.

• Az idősek védett időzónája (9-12) továbbra is érvényben marad.

További intézkedésekről csütörtökön számolnak be. Az intézkedéseket kéthetente vizsgálják majd felül.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek