Aktuális

Orbán Viktor: Mi munkahelyeket akarunk létrehozni

Bors

Létrehozva: 2020.04.27.

Nem lesz olyan ember, akinél a munkanélküli-segély időszaka kifut, akkor az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból, vagy a magyar államtól – mondta hétfőn az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában.

Forrás: MTI

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor viszonválaszában többek között elmondta, hogy válság idején a vádaskodás helyett az ország érdeke lett volna fontosabb. Az utóbbit egyetlen percig sem tették– közölte a kormányfő. Ha az ország bajban van, akkor önökre nem lehet számítani – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor Jakab Péternek azt is elmondta: a Jobbik az egyetlen olyan párt, amit kilóra megvettek, és erről mindenki tud, és mindenki beszél. Ha ezt nem találják elégségesnek, akkor újdonsült szövetségeseinek a vörösbáróival is beszélhetnek. 

Önök régóta a baloldal szekerét tolják, és a Jobbik már nem jobbik, hanem ballik, és mostanra végérvényesen baloldali párttá vált.

A folytatásban Orbán Viktor Mesterházy Attilának válaszolva azt mondta, hogy sajnálja, hogy Mesterházyt is egy kalap alá vette a Jobbikkal, mert tévedett. Örömtelinek nevezte a miniszterelnök, hogy az MSZP képviselője szurkol a válságkezelés sikerének.

Orbán Viktor Arató Gergelynek (DK) azt válaszolta, hogy csábító, hogy a munkahelyteremtés gazdasági vonatkozásairól vitázna a képviselővel, de akkor nagy előnye legyen. 

„ Abban a kormányban, amiben ön is szolgált, annak eredményeként 3,6 millió ember dolgozott 2010-ben, míg most a válság előtt 4,5 millió.” 

A miniszterelnök Keresztes László Lórántnak (LMP) azt válaszolta, hogy a munkanélküli-segély három hónapig jár, mire az lejár, mindenkinek lesz munkája. Nem lesz olyan ember, akinek ez az időszak kifut, az ne kapna ajánlatot a magyar gazdaságból, vagy a magyar államtól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek