Aktuális

Váratlan döntés: kiengedték a börtönből a győri tanárkéselő diákot

Bors

Létrehozva: 2020.04.28.

A 17 éves fiút könnyek között ölelte magához édesanyja, amikor kiengedték a fiatalt a börtönből.

Forrás: Kisalföld

Mint arról a Bors beszámolt, a példásan tanuló H. András hármas osztályzatot kapott, ezért fizikaórán kiment a tanári asztalhoz – azzal az indokkal, hogy a füzetében akar mutatni valamit –, majd az 51 éves nő mögé állt, és az apjától kapott zsebkésével hátba szúrta. Miután B.-né N. Mónika a földre került, a fiatalkorú fölé guggolva többször megpróbálta megszúrni. A nő a karjait maga elé tartva próbált védekezni. A tanuló csak akkor hagyta abba a támadást, miután egyik osztálytársa kivette a kezéből a fegyvert.

András akár meg is ölhette volna tanárnőjét, a nyomozás során pedig megállapították, hogy előre kitervelte a késelést. A tanárnő ennek ellenére, nem szeretné, hogy a fiú börtönbe kerüljön és megbocsájtott neki. 

– Védencem azt mondta, ez élete legnagyobb meglepetése, legboldogabb napja. El sem hitte, mivel erre nem is lehetett számítani. Én magam sem biztattam volna azzal, hogy pár héttel a letartóztatás meghosszabbítása után egyszer csak kint lesz a szabad levegőn – mondta dr. Faragó Péter a fiatal ügyvédje.

Dr. Gál Katalin ügyészségi szóvivő a Blikknek megerősítette, hogy valóban teljesen eltérő döntés született most a törvényszéken, elsőfokú döntéstől, mert úgy látták, a szökés és elrejtőzés veszélye – ha fennáll is – bűnügyi felügyelettel kiküszöbölhető. Azt az indokot pedig, hogy az eljárást megnehezítheti a diák, ha szabadlábon védekezik, a törvényszék nem látta alaposnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek