Aktuális

Érettségi 2020 – Régészetről is beszéltek az angolból vizsgázók

Bors

Létrehozva: 2020.05.07.

Forrás: MTI

A negyedik nap is eltelt ebben a mindenki számára emlékezetes érettségi-időszakban, tegnap az angoltudásukat mutathatták meg a diákok. Egyáltalán nem volt egyszerű dolguk, hiszen többek között egy villanyszerelővel rögzített beszélgetést, egy régészeti felfedezésről szóló szöveget és egy különös nyelvű nigériai falu lakóiról készült szöveget kellett értelmezniük.

Középszinten 34 693 diák váltott angol anyanyelvre, hogy 180 perc alatt végezzenek a vizsgával, felsőfokon pedig 14 521 tanuló tette ugyanezt 240 perc alatt. A négy részből álló feladatlap első része az olvasott szövegértés volt, amire 60 perc állt a rendelkezésükre a szájmaszkot viselő diákoknak. Ebben négy szöveget kellett értelmezniük, és az ahhoz kapcsolódó kérdésekre válaszolniuk.

A második részben a nyelvhelyességben csillogtathatták tudásukat 30 percen keresztül, itt szóba kerültek a sportok, egy amerikai város problémái, valamint a férfiak és a nők munkavégzési szokási is. Ezután következett a hallott szövegértés, amire szintén 30 percük volt, itt minden szöveget kétszer halhattak az izguló fiatalok.

A szokásostól eltérően idén kimaradt a hivatalos levél, hiszen a negyedik részben két baráti levelet kellett ké­szíteniük a vizsgázóknak. Az egyiket 80-100, a másodikat pedig 100-120 szóban kellett kifejteniük a hatvanperces határidőn belül. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek