Aktuális

Erre a bejelentésre vártunk – Megindult a fertőzések számának csökkenése

R. K.

Létrehozva: 2020.05.07.

Immáron három napja, hogy folyamatosan csökken az aktív koronavírus-megbetegedések száma Magyarországon. A görbe lefelé tart, és az elemzők is úgy vélik: sikeresen harcolunk a kórokozó ellen.

Forrás: Knap Zoltán

Minden jel arra utal, hogy Magyarországnak sikerült megfékeznie a koronavírus terjedését. Az a bizonyos görbe, amely az aktív fertőzöttek számát mutatja napok óta csökkenő tendenciát jelez. Vasárnap még 2054 olyan embert tartottak nyilván hazánkban, aki küzd a koronavírussal, de ez hétfőre 61-el, 1993-ra csökkent. Keddre még kevesebb aktív beteget, 1979-et regisztráltak, azaz újabb 14 ember győzte le a kórokozót. A csütörtök reggeli adatok pedig még örömtelibbek: az aktív fertőzöttek száma 1966-ra esett vissza, szerdán újabb 13 ember gyógyult meg. A járvány kezdete óta összesen 3150-en fertőződtek meg koronavírussal. 801-en meggyógyultak, ebből az elmúlt három napban 88-an. Az elhunytak száma 383.

Ráadásul napok óta csökken az új megbetegedések száma. Május elsején például 88 új fertőzöttet regisztráltak, de ez a szám keddre 46-ra csökkent, szerdán pedig már 39-re esett vissza. Ez azért is jelentheti azt, hogy a járványgörbe elindult lefelé, mert a szakemberek egyre több tesztet végeznek el, immáron több mint 94 ezer ember vetette alá magát a koronavírus-tesztnek.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy lazíthatnánk az intézkedéseken, de talán fellélegezhetnek a magyarok.

– Elmondhatjuk, hogy immáron több napja jelentősen csökken az új koronavírussal megfertőződtek száma. Mindez bizakodásra ad okot, és azt jelenti, hogy a szakemberek előzetes számításai, és az orvosi járványügyi becslések beigazolódtak. Úgy tűnik, hogy megindult a fertőzések számának a csökkenése – újságolta örömtelien a tegnapi sajtótájékoztatón Müller Cecília, országos tisztifőorvos asszony.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek