Aktuális

Koronavírus-vészhelyzet Magyarországon, 63. nap – Összefoglaló

Bors

Létrehozva: 2020.05.13.

Technikai hiba miatt nem működik az az elektronikus rendszer, amelyen keresztül be lehet nyújtani az államhatár átlépésével összefüggő méltányossági kérelmeket - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

* * *

Az aktív fertőzöttek száma 1809, 60 százalékuk budapesti vagy Pest megyei - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

* * *

A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) munkatársai a világon az elsők között vizsgálnák koronavírus-fertőzésben elhunytak agyát. A kutatók eredményei a korábbiaktól eltérő kezelési módszerekhez vezethetnek - közölte az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szerdán az MTI-vel.

* * *

Újabb védőeszköz-szállítmányok érkeztek a kórházakba - mondta a koronavírus-járávny elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

* * *

A magyarországi fürdőkben jövő nyárig biztosan nem lehet számítani a korlátozások teljes feloldására, a hamarosan nyitó fürdőkben egyelőre a korábbi vendégszámnak a fele lehet, és csak a szabadtéri medencék üzemelhetnek -  mondta el az MTI-nek a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

* * *

Levették a lélegeztetőgépről a Semmelweis Egyetemen azt a 75 éves férfit, akit április 15-e óta kezelnek a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján súlyos koronavírus-fertőzéssel. A beteg a szérum beadásakor állapota miatt már több mint 10 napja lélegeztetőgépen volt, azonban a kezelést követő napokban meg tudták kezdeni fokozatos ébresztését, május 11-én pedig sikerült levenni a lélegeztetőgépről. A beteg állapota stabil.

* * *

Világszerte 4 261 955-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 291 942, a gyógyultaké pedig 1 493 414 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint szerda reggel.

* * *

Bespájzolt gyógyszerből a lakosság márciusban, mintegy 60 milliárd forintért váltottak ki vényköteles gyógyszert - írja szerdai kiadásában a Világgazdaság, hozzátéve, hogy sokan a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására váltottak ki egyszerre többhavi gyógyszert.

* * *

A nemzetközi postaforgalomban útvonaltól függően 40-50 százalékos emeléstől ötszörös ugrásig terjed a szállítási költségek koronavírus-világjárvány miatti drágulása - írja szerdán a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a távol-keleti csomagokra 3-8, addig az amerikaiakra akár 8-12 hetet is várni kell.

* * *

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3341 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 430 főre emelkedett az elhunytak száma, 1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1809 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 58%-a budapesti vagy Pest megyei. 688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek