Aktuális

Koronavírus-vészhelyzet Magyarországon, 64. nap – Összefoglaló

Bors

Létrehozva: 2020.05.14.

A járvány mérséklődik hazánkban – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszélt, hogy egy nap alatt 39-cel nőtt a fertőzöttek száma. Ez besimul az egyenletes csökkenésbe. 436 ember halt meg a fertőzéssel összefüggésben. Örvendetes, hogy növekszik a gyógyultak száma, így már 1169 ember gyógyult meg.

658-an vannak kórházban, és 49-en lélegeztetőgépen - mondta az országos tisztifőorvos. Valóban egy nyugvó szakaszba érkeztünk - tette hozzá. A járvány mérséklődik hazánkban.

* * *

Pest megyében feloldották a kijárási korlátozást – jelentette be Gulyás Gergely a Miniszterelnökség vezetője a kormányinfón. 

* * *

A csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének üteme, áthelyeződtek a gócpontok. Világszerte 4 347 018-an fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 297 197, a gyógyultaké pedig 1 548 547 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint csütörtök reggel. Egy nappal korábban 4 261 955-en volt a megfertőződtek száma, a halálos áldozatoké 291 942, a gyógyultaké pedig 1 493 414 volt.

* * *

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 436 főre emelkedett az elhunytak száma, 1169-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1775 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 59%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 59%-a budapesti vagy Pest megyei. 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 49-en vannak lélegeztetőgépen.

* * *

Hosszabb távon is átalakulnak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai, a koronavírus terjedése ellen meghozott intézkedések egy részét a pluszköltségek ellenére fenntartják majd a vállalkozások, ami némi megtakarítást is jelenthet ugyanakkor a csökkenő betegállománynak, az elterjedtebb otthoni munkavégzésnek köszönhetően, a felértékelődő egészségvédelem pedig a biztonságosan termelő cégeknek kiegyensúlyozottabb forgalmat generálhat - hangsúlyozta Vajda Attila, a higiéniai papír termékeket gyártó a piacvezető vállalatcsoport, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

* * *

Nicaragua több mint 2800 foglyot bocsátott el szerdán az ország börtöneiből, egy nappal azután, hogy életét vesztette egy légzőszervi fertőzésben szenvedő elítélt, a lépés azonban nem vonatkozik az Ortega-rezsim politikai elítéltjeire.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek