Aktuális

Meg akarta ölni a barátnőjét, ezért mérget kevert a jégkásába

Bors

Létrehozva: 2020.05.06.

Nagyon aljas módon akart végezni a barátnőjével.

Forrás: Pixabay

Még 2011-ben hitette el egy nő egy magyar férfival, hogy egy nagyobb vagyont örökölt, melynek egy részét végrendeletében a férfira fogja hagyni. Még egy valótlan tartalmú végrendeletet is felmutatott, hogy az higgyen neki – szútra ki a Ripost az ügyészség közleményét. 

A férfi a nő minden szavát elhitte és éveken keresztül együtt is voltak, ám 2018-ban anyagi gondjaik támadtak. A férfi még ekkor sem tudta, hogy nem létezik az örökölt vagyon, ezért az általa hitt örökség megszerzése érdekében, elhatározta:

megöli a barátnőjét.

A gyilkossághoz a korábban megszerzett kálium-kloridot akarta felhasználni, ami nagy mennyiségben szívmegállást, és halált okoz. Egy teáskanálnyi kálium-kloridot kevert össze egy pohárban málna szörppel és vízzel, majd a mérgezett italt lefagyasztotta.

 Az így elkészült jégkásával másnap megkínálta barátnőjét, aki a kóstolást követően nem volt hajlandó mindet elfogyasztani, mert

a jégkása rossz ízű volt és marta a torkát.

A nő szervezetébe jutott a méregből, de még az összes, vádlott által elkészített jégkásában lévő szer sem okozhatta volna a sértett halálát csekély mértékű tartalma miatt.

Az ügyészségi közelmény szerint minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt kiszabható büntetés, akár 20 év vagy életfogytiglanig tartó szabadságvesztés is lehet. Ám ez a büntetés korlátlanul enyhíthető, mivel az elkövető a bűncselekményt alkalmatlan módon követte el. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek