Aktuális

Néhány nap különbséggel halt meg koronavírusban az idős testvérpár

Bors

Létrehozva: 2020.05.17.

Mindent együtt csináltak.

Forrás: Pixabay

Borzalmakat kellett átélnie Joe Feingoldnak és testvérének, Alexnek hosszú életük során. A két férfi Lengyelországban született és nevelkedett. A holokauszt idején azonban szétszakadt a család: az anyát, fiatalabb öccsüket és Alexet elhurcolták Auschwitzba, míg Joe és az apa a szibériai táborba került. Végül túlélték a haláltábort, és a csodával határos módon az Egyesült Államokban ismét egymásra találtak – írja a Ripost.

Együtt költöztek New Yorkba, mindketten építészek lettek és még a feleségeiket is egy évben veszítették el. Mindent együtt csináltak. 

Egy nap a 95 éves Alex tüdőgyulladással került kórházba. Az orvosok arra gyanakodtak, hogy ő is a koronavírussal fertőződött meg. Hamar romlott az állapota, nem sok időt jósoltak neki.

– Felhívott Joe, hogy mindenáron be akar menni a kórházba. Ott akart lenni az öccsével az utolsó pillanatokban. Majd megszakadt a szívem, hogy nemet kellett mondanom. A járvány miatt ugyanis senkit nem engedtek be – mesélte Alex mostohalánya.

Nem sokkal később a 97 éves Joe is lebetegedett, és ugyanabban a kórházban kötött ki, ahol öccse korábban meghalt. Mint mondta, álmában már látta a testvéreit és az édesanyját, innen tudta, hogy nincs sok ideje hátra. Órákkal később valóban elhunyt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek