Vidéken újra látogathatóak egyebek mellett az éttermek, cukrászdák is. A vendéglátósok szerencsére nem terveznek áremelést, hiszen nem céljuk elriasztani a régi és az új vendégeket sem.
Forrás: Ripost
Áremelésről szó sincs!
A Zsuzsi Presszó is újra fogadja a vendégeket Sukorón, ahol a helyiek szerint itt egy finom sör mellett remekül el lehet beszélgetni az időt.
- Pont március elején vettük át a férjemmel a presszót, és mindjárt be is zárhattuk - meséli Deme Tünde a Ripostnak.
- Mindjárt ételkiszállításba kezdtünk, és a helyiek megszerették a menünket, ez a szerencsénk. Most ismét nyitva vagyunk reggel 10-től este 10-ig. Eszünkben sincs árat emelni, örülünk, hogy ismét jönnek a vendégek!
- Alig vártuk, hogy kimozdulhassunk, jó érzés újra leülni a presszó teraszán egy sör mellé és kitárgyalni a világ dolgait – meséli Huszár Kálmán. - Rendes, hogy nem élnek ezzel vissza az árakat illetően, minden ugyanannyiba kerül, mint március elején, csak most be nem mehetünk. De minek is, mikor sokkal jobb itt kint!
A lényeg, hogy legyen vendég
A Gárdonyban található Zebra fagyizó is újra várja a vendégeket. Kocsis Emese egy fagyi és egy finom fekete mellett mesélt a Ripostnak:
- Nincs az a nyüzsgés, ami más évben ebben az időben. Hiányoznak a turisták, de örülünk is kicsit, hogy nincs tömeg – meséli az nő.
- Hiányzott már, hogy kiülhessünk kicsit, a gyerekek is igénylik. Külön öröm, hogy nem változtak az árak, pedig tudom, hogy a járvány miatt vannak veszteségeik a vendéglátósoknak.
Kóti Zoltánné Enikő és a férje az alapanyagok árának emelkedése ellenére sem drágította a finomságait.
- Most örülünk, ha jönnek, ez a fontos – mesélte a Ripost-nak Enikő. - Március 15-én nyitottunk, de nemsokára be is zárhattunk. Egyelőre mindenki tart még a vírustól, pedig nem győzünk fertőtleníteni, maszkot, kesztyűt viselünk. Reméljük, visszatérnek a vendégek mielőbb!