Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 25.

Bors

Létrehozva: 2020.11.25.

A LEGFONTOSABB HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KORONAVÍRUS-HÍREK

Az elmúlt heti adatokat tekintve az látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

***

Ukrajnában a hivatalosan közölt adatok szerint az elmúlt napon 13 882-vel 661 858-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 229 áldozattal 11 492-re. Eddig 307 778-an gyógyultak meg, viszont az aktív betegek száma 342 588-ra emelkedett. Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban 980 új beteget jegyeztek fel előző nap, velük az eddig igazolt fertőzöttek száma Kijevben elérte a 61 640-et, az elhunytaké pedig 23 újabb áldozattal 1173-ra nőtt.

***

Csütörtöktől az ország összes postáján a nyitást követő egy órában elsőbbséget biztosítanak a kiszolgálásban a 65 év felettieknek, ezért az idősek számára javasolják, hogy közvetlenül nyitás után érkezzenek, többi ügyfelüktől pedig türelmet kérnek - közölte a Magyar Posta szerdán az MTI-vel.

***

3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 185 687 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.  

***

Járatai 91 százalékán még mindig nem sűrített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán az MTI-t.

***

Egy iskolát már be kellett zárni a pedagógusok hétfőn indult országos koronavírus-szűrését követően. A debreceni Árpád Vezér Általános Iskola mintegy ötven fős tantestületéből hétfőn tíz pedagógusnak lett pozitív a tesztje, vagyis a tanári kar húsz százaléka fertőzött volt.

***

A világszerte hivatalosan nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 759 535-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 409 208-ra, a gyógyultaké pedig 38 265 892-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.

***

Bezárhatják az iskolákat és az óvodákat Szerbiában, miután egy nap alatt megközelítette a hétezret az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az országban - jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök a szerbiai közszolgálati televízió szerda reggeli híradójának beszámolója szerint.

***

Oroszországban a járvány kezdete óta először emelkedett ötszáz fölé szerdán a koronavírus okozta Covid-19 betegség halálos áldozatainak száma.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Még a rendőrök sem hittek a szemüknek, amikor kivonultak egy queensi helyszínre, feloszlatni egy, a koronavírus-járvány miatt hozott szabályokat megszegő tömeges összejövetelt.

***

Amint az széles körben elérhetővé válik, kizárólag koronavírus elleni vakcinával beoltott utasokat fogad járatain a Quantas légitársaság.

Az ausztrál cég főnöke, Alan Joyce úgy véli:

A JÖVŐBEN TÖBB LÉGITÁRSASÁG ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEI KÖZÉ FOG TARTOZNI A VAKCINÁRÓL SZÓLÓ IGAZOLÁS BEMUTATÁSA.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek