Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – november 5.

Bors

Létrehozva: 2020.11.05.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta: a koronavírus elleni vakcina beadása önkéntes és ingyenes lesz. Akiket kiemelten védeni kell, például az egészségügyi dolgozók, ők első körben fogják megkapni. Aztán jönnek a krónikus, idős betegek, valamint az infrastruktúra üzemeltetői.

***

A rendőrség célirányosan is ellenőrizni fogja a bevezetett védelmi intézkedések betartását, például „csoportképző helyeken”, tereken, éjszaka is nyitva tartó boltok környezetében – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

***

Rekordmagas a kórházban kezeltek és a járványban elhunytak napi száma is Csehországban. A cseh kórházakban szerdán mintegy 8300 személyt kezeltek koronavírussal, közülük 1244 beteg állapota súlyos. A koronavírus szövődményeiben elhunytak száma szerda estig 44-el 4133-ra emelkedett. A napi elhalálozásokat azonban később rendszeresen pontosítják, így a számok mindig magasabbak. A pontosított adatokból kiderült, hogy kedden 223 személy halt meg a koronavírussal kapcsolatban, ami az eddigi legmagasabb szám.

***

3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 94 916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2147 főre emelkedett, 22 823-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 30 %-a, a gyógyultak 27%-a budapesti. 5183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 378-an vannak lélegeztetőgépen.

***

A világon 48 090 690 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 224 415, a gyógyultaké pedig 31 832 864 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

***

Az Egyesült Államokban mintegy 103 ezer új fertőzöttet diagnosztizáltak szerdán a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint, ami új rekordnak számít.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

105 nap alatt győzte le a koronavírust a magyar ápolónő. Az 53 éves tatai nővérnek nagy küzdelem árán, de sikerült lekerülni a lélegeztetőgépről. A teljes felépülésig azonban még hosszú az út.

***

Egy új tanulmány szerint azért nem egyszerű felismerni a koronavírus-fertőzést, mert a betegség hét különböző tünetegyüttessel is jelentkezhet. A bécsi Orvostudományi Egyetem legújabb tanulmányát az elsők között közölte a Bild című német napilap. Az osztrák egyetem professzorai száz, a betegségből kigyógyult és száz még fertőzött ember bevonásával arra keresték a választ, hogy milyen tünetekről ismerhető fel a Covid-fertőzés.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek