Aktuális

Amerikában már jóváhagyták a házilag elvégezhető koronavírus-teszteket

Bors

Létrehozva: 2020.11.18.

A hivatalos tesztintézetek tehermentesítése mellett a gyorsabb eredményelérés a cél.

Az Egyesült Államokban kedden hagyta jóvá az Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet a legelső, teljesen otthon, önállóan elvégezhető koronavírus-tesztet – számolt be a kormányhivatal keddi döntéséről a New York Post.

A kaliforniai Lucira Health vállalat covid-tesztje pár egyszerű, egyedül is elvégezhető lépés után 30 perc alatt kínál eredményt. A teszt jelenleg csak receptre kapható, és kizárólag 14 éves kor felett alkalmazható.

A hatóságok célja az otthoni teszttel (is) a vírus terjedésének lassítása: úgy vélik ugyanis, hogy a gyors, otthoni vizsgálat következtében a fertőzötteknek rövidebb ideig van esélyük átadni a betegséget, és hamarabb karanténba kerülhetnek.

Az Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet egyébként eddig közel 300 különböző Covid-teszt használatát hagyta jóvá. Ezek közül csak néhány esetében volt arra lehetőség, hogy a beteg maga gyűjtse be a mintát, és úgy küldje el a laborba – ahonnan így is napokat kellett várni az eredményre. Olyan teszt azonban eddig nem volt, ami teljesen kihagyta a labort, és közvetlenül az érintett otthonában mutatta ki az eredményt.

Ez is érdekelheti!

Kínos baki: kapott egy SMS-t, hogy koronavírusos, pedig nem is tesztelték

A nap hülyéje: pozitív koronavírus-tesztje után még ötven kilométert utazott, mert papíron is látni akarta az eredményt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek