Aktuális

Koronavírus elleni vakcina – Érkezik az orosz és a kínai hazánkba

Bors

Létrehozva: 2020.11.07.

Forrás: Reuters

Egy kínai gyártótól kaphat vakcinamintát Magyarország bevizsgálásra – jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért fe­lelős államtitká­- ra csütörtökön. A Facebookon megosztott videóban úgy fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter irányítása mellett közel járnak ahhoz, hogy az ország hozzájusson a vakcinamintához.

„Ez óriási lépés lenne, hiszen egy potenciális koronavírus-vakcinát vizsgálhatnának magyar szakemberek”

– hangsúlyozta, hozzátéve, ezzel Európában az el­sők között lenne az ország. Men­czer Tamás szerint ugyanakkor tovább folynak a tárgyalások mind a három, a kínai, az orosz és az izraeli vakcinagyártók­kal is.

További jó hír, hogy decemberben érkezik Magyarországra az orosz koronavírus elleni vakcina. Szijjártó Péter csütörtökön, telefonon egyeztetett Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel, akivel fontos megállapodásokat tudtak kötni. A magyar külügyminiszter úgy fogalmazott:

„Megállapodtunk abban, hogy az oroszok decemberben elkezdik a kis mennyiségű oltóanyag szállítását Magyarországra, annak érdekében, hogy itt el tudjuk végezni a klinikai vizsgálatokat, be tudjuk vizsgálni az oltóanyagokat, az engedélyezési folyamat utolsó lépéseit, is végre tudjuk hajtani.”

A mi­niszter hozzátette, hogy az oroszok január második, illetve harmadik hetétől vállalják a nagy mennyiségű oltóanyag szállítását Magyarországra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek