Aktuális

Napi tudomány: 25%-kal kisebb a korai halál esélye, ha ezt fogyasztja

Bors

Létrehozva: 2020.11.10.

Forrás: Pexels

Amerikai kutatók döbbenetes eredményre jutottak, amikor a különböző fűszereket vizsgálták. Mint kiderült,

a csili életmentő lehet.

A kutatás szerint a csípős, fűszeres ételek fokozott fogyasztása 25%-kal csökkenti a korai elhalálozást.

Victoria Taylor, egészségügyi szakértő elmondta:

A karanténidőszaknak köszönhetően gyakoribb otthoni főzőcskézésre kényszerült valamennyi család. Ennek során érdemes többféle fűszerrel kísérletezni, hiszen azok erősítik az immunrendszert.

A friss és a szárított csili, a feketebors és a citromlé mind olyan ízesítők, amelyek nemcsak egészséges módon ízesítik az ételeket, de a sófogyasztást is csökkentik. Fontos megjegyezni: kerüljük a bolti csiliszószokat, azok rendszerint magas sótartalommal rendelkeznek – tette hozzá a szakember.

Taylor elmondta: mindig olvassuk el a csomagoláson szereplő leírást, a túlzott sófogyasztás ugyanis magas vérnyomást eredményez, mi keringési zavarokhoz, szívbetegségekhez vezethet.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek