Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – december 19.

Bors

Létrehozva: 2020.12.19.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Az eddigi legmagasabb járványkészültségi fokozatnál is szigorúbb korlátozások lépnek életbe vasárnaptól Londonban és Délkelet-Angliában, miután ezekben a térségekben az eddigieknél sokkal gyorsabban terjedő új koronavírus-törzs jelent meg - közölte szombat este Boris Johnson brit miniszterelnök.

***

A koronavírus elleni oltások egyértelműen életmentőek, hiszen nemcsak a járványt, hanem a súlyos szövődményeket és a haláleseteket is megakadályozhatják

- mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

***

A szombaton bejelentett 585 új halálesettel 50 347-re nőtt Oroszországban a koronavírus-járvány hivatalosan regisztrált halálos áldozatainak a száma.

***

Valamelyest csökkent az új koronavírussal fertőzöttek napi száma Horvátországban és Szlovéniában, mindkét országban kevesebben vannak kórházban is - derült ki a válságstábok szombati jelentéséből.

***

Csehországban a koronavírusjárvány november elején tetőzött, amikor a napi fertőződések száma meghaladta a 15 ezret, és a pozitív szűrések aránya 38 százalék felett volt. Néhányhetes javulás után a járványhelyzet december elején újra romlani kezdett. Az öt kockázati sávra osztott százpontos hivatalos táblázat alapján a csak mintegy két hétig érvényes harmadik sávból pénteken az egész ország visszatért a szigorúbb negyedik sávba.

***

A világon 75 672 759 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 674 838, a gyógyultaké 42 667 883 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A koronavírus napokkal a vele való találkozás után mutatható csak ki, így még egy negatív teszt sem adhat teljes biztonságérzetet. Aki valóban felelősen gondolkodik, idén nem hív vendégeket sem karácsonykor, sem szilveszterkor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek