Aktuális

Gazdag akar lenni az új évben? Egye ezeket!

Bors

Létrehozva: 2020.12.29.

Az újévre vonatkozóan számos babona létezik, amit gyakran még azok is komolyan vesznek, akik az év többi napján cseppet sem törődnek az ősi hiedelmekkel. Ezek szerint a babonák szerint nem mindegy, mit eszik az ember szilveszterkor, ugyanis a jól kiválasztott ételek gazdagságot, míg az átgondolatlan lakmározások szegénységhez vezethetnek.

Forrás: Pexels.com

A szerencsét hozó ételeket azért kell újév napján enni, mert az újév napi cselekedetek szimbolizálják az egész éves tetteket. Vagyis, aki ilyenkor sok pénzt hozó ételeket eszik, annak egész éven át sok pénze lesz. Sok szerencsét!

Sült malac

Hogy miért a sertéshús a tradicionális étel újévkor, annak több elképzelhető oka is van. Az egyik magyarázat szerint azért vált a malac az évforduló állatává, mert orrával folyamatosan előre túr, azaz a jövőbe mutat, sőt közben még a szerencsét is kitúrja a földből. A másik feltételezés szerint a malac kövérsége, hája az, ami miatt az új év jelképévé válhatott, hiszen ezzel a bőséget, gazdagságot szimbolizálja. A malacot a magyarok szilveszterkor leggyakrabban virsli és sült formájában fogyasztják.

Sok-sok lencse

Ebből az ételből szinte minden család asztalára kerül szilveszterkor valamilyen formában. A lencse ereje, szerencsehozó képessége abban rejlik, hogy rengeteg apró szemből áll. A babona szerint minden egyes szem pénzt szimbolizál, azaz minél többet eszik valaki belőle, annál szerencsésebb, gazdagabb lesz. A lencse helyettesíthető babbal, rizzsel, vagy más apró szemű étellel, de a legjobb a lencse hatása.

Halpikkelyek

Hazánkban sokak szerint a hallal elúszik a szerencse, így kevesen fogyasztanak újévkor halat. Bizonyos országokban azonban másképp gondolják. Több nemzet úgy tartja, hogy a hal a gazdagságot jelképezi, méghozzá azért, mert a halpikkely hasonlít a pénzérmékre. Sokan még néhány halpikkelyt is tesznek a pénztárcájukba, hogy ezzel elősegítsék a gyors meggazdagodást. Azt, hogy valóban jólétet hoz-e a hal, nem lehet tudni, de egy próbát bizonyára megér a pikkelyesek fogyasztása.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek