<p align="justify">A legnemesebb magyar rövidital fogyasztásának is megvannak a maga szabályai! A pálinka márpedig megérdemli a tiszteletet, viszont akkor nem marad el a jutalom sem, ami a valódi élvezet.
Forrás: Shutterstock
Ha azt szeretnénk, hogy igazán érvényesüljenek az aromái, szobahőmérsékleten, vagy 19 fokon érdemes kortyolgatni. Éppen ezért a pálinkát eszünkbe se jusson hűtőben tartani!
Ennek az alsó része öblös, felfelé viszont szűk. Ennek köszönhető, hogy az illatanyagok az orr felé áramlanak.
Amennyiben a begyünkön gyümölcsillatot érzünk, a nedű rendben van, de ha inkább az alkohol szaga érvényesül, az itóka legjobb helye a csatorna.
Így élvezhetjük csak igazán a kellemes gyümölcsízt.
a kevésbé karakteressel célszerű kezdeni, míg az intenzívebbekkel befejezni! Természetesen a poharat mindegyik után illik kiöblíteni! Ha igazán jót akarunk magunknak, a különböző fajták előtt megiszunk egy pohár vizet, hogy a szánkat semlegesítsük!
A LEGFONTOSABB AZONBAN, HOGY MÉRTÉKKEL FOGYASSZUK!