Aktuális

Hasznos tipp az ünnepre: így kell inni a jó magyar pálinkát!

KKP

Létrehozva: 2020.12.14.

<p align="justify">A legnemesebb magyar rövidital fogyasztásának is megvannak a maga szabályai! A pálinka márpedig megérdemli a tiszteletet, viszont akkor nem marad el a jutalom sem, ami a valódi élvezet.

Forrás: Shutterstock

1. Egyáltalán nem mindegy, hogy a pálinkát milyen hőmérsékleten fogyasztjuk.

Ha azt szeretnénk, hogy igazán érvényesüljenek az aromái, szobahőmérsékleten, vagy 19 fokon érdemes kortyolgatni. Éppen ezért a pálinkát eszünkbe se jusson hűtőben tartani!

2. Érdemes beruházni tulipánformájú poharakra.

Ennek az alsó része öblös, felfelé viszont szűk. Ennek köszönhető, hogy az illatanyagok az orr felé áramlanak.

3. Ha tesztelni szeretnénk a pálinka minőségét, mártsuk az egyik ujjunkat az italba, majd rázzuk le.

Amennyiben a begyünkön gyümölcsillatot érzünk, a nedű rendben van, de ha inkább az alkohol szaga érvényesül, az itóka legjobb helye a csatorna.

4. A pálinkát kortyonként illik fogyasztani, nem pedig húzóra!

Így élvezhetjük csak igazán a kellemes gyümölcsízt. 

5. Amennyiben többféle pálinkát kóstolunk egymás után,

a kevésbé karakteressel célszerű kezdeni, míg az intenzívebbekkel befejezni! Természetesen a poharat mindegyik után illik kiöblíteni! Ha igazán jót akarunk magunknak, a különböző fajták előtt megiszunk egy pohár vizet, hogy a szánkat semlegesítsük!

A LEGFONTOSABB AZONBAN, HOGY MÉRTÉKKEL FOGYASSZUK!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek