Aktuális

Koronavírus-vakcina: gyógyulás után is érdemes lesz beadatni az oltást

Bors

Létrehozva: 2020.12.15.

A szakértők szerint még azoknak is érdemes élni az ingyenes és önkéntes vakcina lehetőségével, akik védettséget szereztek a fertőzés által.

Forrás: Pexels.com

Még mindig nem tudni pontosan, hogy a koronavírus fertőzésen átesettek védettsége pontosan mennyi ideig tart, mint ahogy azt sem lehet biztosan tudni, ki mekkora védettségre tesz szert. A virológus professzor szerint azonban az oltás a gyógyultaknak is hasznos lehet.

Az biztos, hogy az engedélyezett, vagyis hatékony és biztonságos vakcina a fertőzésen átesetteknek sem árt, sőt ellenkezőleg – kezdte a Borsnak dr. Rusvai Miklós virológus.

– Senki nem tudhatja, mennyi a szervezetében az ellenanyagszint, vagyis, hogy milyen immunitással rendelkezik a betegség ellen, ha már átesett a fertőzésen. Az immunrendszert nem árt emlékeztetni a támadóra egy vakcinával, ezért én mindenképpen javaslom. A védőoltás továbbra is védelmet nyújt azoknak, akik védettséget szereztek, de azoknak is, akik ugyan átestek a fertőzésen, de nincs, vagy csak minimális a védettségük – zárta a professzor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek