Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – január 7.

Bors

Létrehozva: 2021.01.07.

Operatív törzs azt javasolja a kormánynak, a középiskolákban továbbra is maradjon a digitális oktatás

Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára ismertette, hogy a téli szünet alatt mindenhol megtörtént a takarítás, és megtörtént a köznevelésben dolgozók szűrése. Utóbbiaknál egy százazalékos átfertőzöttséget mutattak ki.

Az államtitkár a középiskolák kapcsán kiemelte, hogy komoly dilemmát jelent, hogy maradjon-e a digitális oktatás, vagy visszatérjenek a jelenléti oktatásra. Ez egy járványügyi kérdés, nem tanügyi kérdés – szögezte le. Az óvatosság mellett döntöttünk. Ezért

AZ OPERATÍV TÖRZS AZT A JAVASLATOT FOGALMAZTA MEG A KORMÁNYNAK, HOGY JANUÁR 11-TŐL IS FOLYTATÓDJON A DIGITÁLIS OKTATÁS

a középiskolákban – ismertette a javaslatot. Erről pénteken dönt a kormány.

Újra 3000 fölött az új fertőzöttek száma Magyarországon – sokan elhunytak egy nap alatt

3 068 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 334 836 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 127 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan a tegnapi naphoz képest, 179 541 fő. 

Csütörtökön a négy legnagyobb létszámú idősotthonban is megkezdődik a védőoltás

Az oltási tervnek megfelelően az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is. Elsőként csütörtökön az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában kezdik meg az oltást a mobil oltócsapatok: a fővárosi Pesti úti idősotthonban, az újpalotai Olajág otthonban, egy pécsi és egy miskolci idősotthonban.

A fertőzöttek száma meghaladta a 87,1 milliót, a halálos áldozatoké pedig az 1,88 milliót a világon

A világban 87 161 708-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 882 643-ra a halálos áldozatok és 48 755 976-ra a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

Egy nappal korábban 86 385 273 fertőzöttet tartottak nyilván, 1 868 421 volt a halálos áldozatok és 48 439 113 a gyógyultak száma.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek