Profi szakács rántotta le a leplet a tökéletes rántotta titkáról. Meg fog lepődni, mit kell hozzákeverni a tojáshoz a lehető legjobb állag érdekében! Igen, garantáltan önnél is van otthon minden hozzávaló.
Forrás: Getty Images
A rántotta a világ legegyszerűbb fogása. Vagy mégsem? Noha egyszerűnek tűnik, mégis minden egyes alkalommal úgy érezzük: valami hiányzik, valami mégsem az igazi, valami mégsem úgy sikerült, mint kellett volna.
Az amerikai tévés sztárséf, Alton Brown most elárulta, mi az ő tökéletes rántottájának titka. Meg fog lepődni, de semmi olyan extra összetevő nem kell, ami egy átlag konyhában nem, csak egy Michelin-csillagos étteremben lelhető fel. Mondjuk elsőre igencsak bizarrnak tűnik Brown ötlete.
Alton Brown tippe rendkívül egyszerű: tegyünk egy teáskanálnyi majonézt, valamint ugyanannyi vizet a tojáshoz, mielőtt felvernénk – írja a Mirror. A séf szerint még azoknak sem kell aggódniuk, akik nincsenek oda a majonézért, hiszen az csak a rántotta selymes állagáért felel, az ízét ilyen kis mennyiségben nem fogjuk érezni.
Gordon Ramsay szerint egyébként – persze a két technikát kombinálhatjuk is! – a titok hőmérséklet. Ajánlása szerint a lehető legkisebb hőfokon készítsük a rántottát, és épp egy pillanattal azelőtt kapcsoljuk le, hogy úgy gondolnánk, teljesen kész lesz! Ő eddig ezzel a technikával érte el mindig a legfinomabb verziót.