Aktuális

Igenis, szüksége van a gyomornak most a pihenésre: rakott csirkemellel és paradicsomos bruschettával kényeztesse a hétvégén

Bors

Létrehozva: 2021.01.03.

A karácsonyi és szilveszteri nagy étkezések után jól esik pár könnyebb falat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne kiadósan és pláne finoman étkezni.

Forrás: Mindmegette.hu

Fokhagymakrémleves

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók: 3 fej fokhagyma * 2 ek olívaolaj * 1 ek vaj * 1 szál póréhagyma * 1 szál fehérrépa *  1 db burgonya * 1 l csirkehúsleves alaplé * 1,5 dl tej * 1,5 dl tejszín * só, bors, szerecsendió (őrölt)* 4 szelet rozskenyér

ELKÉSZÍTÉS: A leveshez az egész fej fokhagymákat hámozatlanul, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy addig, amíg meg nem puhulnak. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, kettévágjuk a fokhagymafejeket és kinyomkodjuk belőlük a pürét, majd félretesszük. Felhevítünk egy kevés olívaolajat 1 ek vajjal egy lábosban, megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymapürét is, végül az apróra vágott zöldségeket is lepirítjuk. Felöntjük alaplével, tejjel, tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd leturmixoljuk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Csirke bruschetta

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók: 6 db paradicsom * 0,5 csésze friss bazsalikom * 2 gerezd fokhagyma * 2 tk balzsamecet * 4 db csirkemellfilé * 1 csésze mozzarella * só, bors

ELKÉSZÍTÉS: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A paradicsomot feldaraboljuk, összekeverjük az aprított bazsalikommal, az aprított fokhagymával, az ecettel, valamint a só és bors felével. Egy tűzálló tálba fektetjük a csirkemelleket, megszórjuk a maradék sóval és borssal. A tetején eloszlatjuk a paradicsomragut. (Nem csak a csirkén, hanem az egész tálban, gazdagon.) Rászórjuk a sajtot. 35–45 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikommal és balzsammázzal tálaljuk.

Sonkás-sajtos rakott csirkemell

Elkészítési idő: 90 perc

Nehézségi fok: * * *

Hozzávalók: 70 dkg csirkemell * 1 kk só * 1 mk bors * 8 szelet bacon * 8 dkg liszt * 3 db tojás * 15 dkg trappista * 15 dkg füstölt sajt * 8 szelet pulykasonka * 2 dl tejföl * 1 mk őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS: A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, kicsit ki is klopfolhatjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. Egy mélyebb sütőformát kiolajozunk, kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szélein kilógjanak. Erre fektetünk egy sor csirkemellet, majd egy sor sonkát, megkenjük vékonyan tejföllel és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal. Ezt ismételjük még kétszer. Végül a kilógó baconszeleteket visszahajtjuk rá, hogy szépen befedje az egészet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, fó­liával letakarva 20 percig sütjük. Ekkor eltávolíthatjuk a fóliát, hogy a teteje is jól megpiruljon. Így még 15 percig sütjük. Ha készre sült, vegyük ki a sütőből, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a formából kifordítva szeletelhetjük tetszés szerint.

TIPP: Rizzsel és fokhagymás-tejfölös uborkasalátával tálaljuk

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek