Aktuális

Így készítsen fejedelmi ételt a maradékból! 3 tuti recept, hogy ne kelljen kidobni a felesleget

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.01.28.

Előző napról megmaradt egy adag pörkölt vagy brassói, esetleg bolognai ragu? Nem szeretné kidobni, de ugyanazt az ételt sem szívesen enné ismét? Semmi baj! Kis leleményességgel remek fogásokká alakíthatjuk a maradékot – ebben segítenek a Bors tippjei.

Pazarolni vétek, de jó hírünk van: nem is kell. Amennyiben az előző nap el nem fogyott ételeit nincs kedvünk változatlan formában megenni, néhány egyszerű trükkel felturbózhatjuk őket. A praktikák persze akkor is beválnak, ha csupán egyetlen adag étel maradt meg, amiből 2-3 ember szeretne jóllakni.

remek rizottó lesz a pörköltből

Amennyiben egy adag pörköltből szeretnénk valami finomat alkotni, pirítsunk meg egy-két fej felszeletelt gombát, majd tegyük félre! Egy kis fej hagymát vágjunk apróra, majd pirítsuk üvegesre! Vágjunk kockára egy szál répát, és adjuk hozzá! Öntsünk rá egy kevés vizet, sózzuk borsózzuk, majd fedjük le!

Közben külön edényben főzzünk meg egy kevés zöldborsót! Ügyeljünk rá, hogy a gomba-répa-borsó mennyisége nagyjából megegyezzen! Ha a borsó megpuhult, szűrjük le és adjuk a répához! Most keverhetjük hozzá a gombát és a pörköltet. Külön edényben főzzük készre a rizst, majd az egészet jól keverjük össze! Ízesítsük zúzott fokhagymával, majd egy picit pirítsuk! Ha nem elég szaftos, önthetünk rá tejszínt – ezzel el is készültünk.

melegszendvics a maradék brassóiból

A brassói ragut robotgéppel daráljuk durvára! Egy kisebb fej apróra vágott hagymát pirítsunk üvegesre, és adjuk hozzá a húst! Tegyünk még bele egy-két gerezd zúzott fokhagymát, és ha van otthon, a hús felének megegyező mennyiségű darált kolbászt! A keveréket felturbózhatjuk még maréknyi mirelit kukoricával is. Az ételt takarás nélkül pároljuk addig, míg egy sűrű, tehát nem túl leves krémet kapunk – ezt már kenhetjük is a kenyérre, ami sajttal jól leszórva mehet is a sütőbe!

bolognaiból palacsinta

Ha nem szeretnénk másnap is spagettivel enni a bolognai ragut, tölthetjük palacsintába is. Sorakoztassuk egymás mellé a betöltött palacsintákat egy kivajazott tepsibe, szórjunk rá sajtot, majd toljuk be a sütőbe! Mivel a ragul és a palacsinta is alapból kész van, csak addig kell sütnünk, amíg a sajt kellően megpirul.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek