Aktuális

Müller Cecília szerint biztató, hogy már négyezernél kevesebb koronavírusos beteg van kórházban

Bors

Létrehozva: 2021.01.22.

Pénteken is közli az Operatív Törzs a legfontosabb járványügyi tudnivalókat.

Müller Cecília ismertette az elmúlt 24 óra adatait. 1311 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és meghalt 98 beteg.

Az országos tisztifőorvos szerint biztató, hogy már négyezernél kevesebb, 3958 beteg van kórházban, 274 ember van lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 237 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 107 800 főre csökkent.

Kiss Róbert, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese ismertette az elmúlt 24 óra legfontosabb adatait. A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 181 esetben volt szükség rendőri fellépésre, így már 20799 emelkedett az emiatt elrendelt intézkedések száma. Ezek közül 155 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek be nem tartása miatt történt. A rendőrök 35 esetben figyelmeztetéssel éltek, 68 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, 52 szabálysértőt pedig feljelentettek. A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken 14, az üzletekben és bevásárlóközpontok területén 12 emberrel szemben léptek fel a rendőrök.

A legfrissebb adatok szerint 8596 alkalommal ellenőrizték a rendőrök személyesen a hatósági házi karanténban lévőket. Jelenleg 19 908-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 1850-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat - tájékoztatott a rendőr alezredes.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek