Aktuális

Óriási változást jelentettek be: eltűnik a tetszik gomb a Facebook-oldalakról

Bors

Létrehozva: 2021.01.07.

Több hónapnyi tervezgetés után bizonyossá vált, hogy ismét átszabják a Facebookot. Az egyik legnagyobb változás az eddigiekhez képest, hogy a kedvelések számáról átteszik a hangsúlyt a követők számára.  Így eltüntetik a lájkokat az oldalakról. Ennek oka, hogy a Facebook szerint utóbbi sokkal többet elmond az adott oldal valódi népszerűségéről, mint az, hogy hányan lájkolták azt. Előfordul ugyanis, hogy valaki csak azért kedvel egy Facebook-oldalt, mert az ismerőse megkérte erre, vagy mert korábban tetszettek a rajta lévő tartalmak, valójában azonban már leállította a követését, vagy elrejtette a bejegyzéseit a hírfolyamából.

Egy másik, igen fontos újítás, hogy az oldalak saját hírfolyamot is kapnak. Ez azt jelenti, hogy az oldallal követhetünk más oldalakat, trendeket vagy épp bekapcsolódhatunk egy beszélgetésbe. 

A Facebook egy új kérdezz-felelek funkciót is bevezet – hasonlót, mint ami az Instagram-sztoriknál már működik. Ebben az esetben azonban a felhasználók tehetnek fel kérdéseket az oldalnak, amit ha megválaszol, az belekerül egy kérdésláncba, így a követők azt végigpörgetve tudhatnak meg több információt például egy adott témával kapcsolatban. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek