Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – február 27.

Bors

Létrehozva: 2021.02.27.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

***

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton az MTI-nek.

***

Meghalt 107, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4948 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

***

A világon 113 391 190 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 517 118, a gyógyultaké 63 972 132 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

***

Rövidített munkaidővel, 14 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok a hétvégén Szerbiában a koronavírus-járvány miatt - a járvány kezelésével megbízott válságstáb döntése egyelőre csak erre a hétvégére vonatkozik, de ha nem javulnak a mutatók, a következő hétvégékre is kiterjeszthetik az intézkedést.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A pályatársaihoz hasonlóan lassan egy éve nem állhat színpadra Fásy Ádám, üzletember, műsorvezető, zenész, aki szerint muszáj megőrizni a pozitív gondolkodást és a reményt, hiszen a fegyelmezettség a kulcs a pandémia idején.

***

Aki nem kapja meg a védőoltást, az nagy eséllyel elkapja a koronavírust - mondta az M1 aktuális csatornának Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek