Aktuális

Afganisztánban is megkezdődött az oltókampány

Bors

Létrehozva: 2021.02.23.

Megkezdődött kedden a koronavírus elleni oltókampány Afganisztánban, elsőként egy ismert újságírónő kapta meg a vakcinát.

Az oltások ceremoniális elindításánál jelen volt Asraf Gáni afgán elnök is, aki arról beszélt, hogy a sajtó munkatársait Afganisztánban folyton fenyegetik azok, akik el akarják őket hallgattatni. Az elsőként beoltott újságírónő, Anisza Sahíd tavaly a koronavírus-járványról tudósított, munkájáért kitüntetést is kapott.

Az újságírónő után egy orvosnő és a biztonsági erők két tagja kapta meg az oltást.

Afganisztánban a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett, Indiában előállított oltóanyagot használják. Február elején kaptak 500 ezer - azaz 250 ezer ember beoltására elegendő - dózist. Első körben az egészségügyi dolgozókat és a biztonsági erők tagjait oltják be.

A koronavírus-járvány következtében mintegy 2400 ember halt meg Afganisztánban, a világ egyik legszegényebb országában, és 55 ezren kapták el igazoltan a vírust.

A fertőződések valódi száma feltehetően ennél magasabb, mert nemzetközi összehasonlításban jóval kevesebb tesztet végeztek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek