Most kezdődik a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt. Az előírások szerint ebben az időszakban hamvazószedán és péntekenként tartózkodni kell a húsételektől, természetesen a zsírt is beleértve. Egyeseknek fejtörést okozhat, hogy mit érdemes ilyenkor fogyasztani, az ő kedvükért álljon itt a tökéletes paradicsomos-gombás penne receptje.
30 dkg gombát vágjunk viszonylag vékony szeletekre, majd egy minimális olívaolajon pirítsuk meg! Egy nagyobb fej vöröshagymát vágjuk nagyon apróra, majd pirítsuk üvegesre! Sózzuk, borsozzuk! Ezután keverjük hozzá a gombát, reszeljünk rá 2-3 gerezd fokhagymát, majd ízesítsük oregánóval és bazsalikommal! Ha ezzel is megvagyunk, keverjünk hozzá annyi passzírozott paradicsomot, hogy egy kellemes ragut kapjunk!
Halmozzuk frissen főtt pennére, és már ehetjük is!
Ízlés szerint megszórhatjuk bármilyen sajttal, de tudnunk kell, hogy a nagyböjt időszakában keleti kereszténység a hús mellett a tejtermékektől és a tojástól is tartózkodik!