Aktuális

Gulyás Gergely elárulta, mikor kerülhet sor a részleges nyitásra

Bors

Létrehozva: 2021.02.05.

Itt vannak a kormány által meghozott legújabb intézkedések. Gőzerővel dolgoznak a gazdaság újraindításán.

A járványügyi helyzet kapcsán a kormány olyan döntést szeretne meghozni, amiben egyaránt kikéri a hozzáértő szakemberek és a magyar állampolgárok véleményét is. Épp ezért február 15-től online nemzeti konzultáció indul a nyitás kapcsán.

Gulyás Gergely hozzátette, hogy ehhez mindenkinek be kell tartani a védelmi intézkedéseket. Február és március hónapban több vakcina szállítmány is érkezni fog. Jelenleg a regisztrációs alapú oltás zajlik.

Reméljük, hogy a harmadik hullám elkerülhető lesz, a mutáns terjedése 50 százalékkal gyorsabb, mint a korábban ismert vírustörzsé. A számok stagnálnak”

– mondta Gulyás Gergely.

Jelenleg 4 százalék körüli a munkanélküliség és 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon. A gazdaság újraindítás kapcsán elmondták, hogy megkezdik a 13. havi nyugdíj visszaépítését. 6 millió forintos otthonfelújítási programot is meghirdettek. 5 százalékos lakásáfával segítik az építőipart. Június 30-ig fennáll a hitelmoratórium cégeknek és magánszemélyeknek is.

Fontos, friss döntés, hogy május 31-ig az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetni február 1-től kávézóknak, konditermeknek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek