Ezen a héten olyan ételek kerültek a menübe, amelyek hozzávalói minden kamrában, spejzben és fagyasztóban megtalálhatóak. Ha valami gyors finomságra van szükség, ezek a receptek segítenek.
Forrás: Mindmegette.hu
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: olaj vagy zsír * 2 sárgarépa * 1 karalábé * 3 krumpli * fél fej vöröshagyma * fél TV paprika * 1 csokor friss petrezselyemzöld * só, bors * 1 l zöldségleves-alaplé * 1 marék eperlevél tészta
Elkészítés: Olajat hevítünk egy lábosban és lepirítjuk rajta a megtisztított, felszeletelt zöldségeket. A megtisztított vöröshagymát nagyobb darabokban és a paprikát is hozzáadjuk. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a petrezselymet is. Fedő alatt kb. 30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket, majd belefőzzük a tésztát is. Miután eltávolítottuk a levesből a paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, még forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók: 3 ek olaj * 1 ek sűrített paradicsom * 4 gerezd fokhagyma * 1 fej vöröshagyma * 50 dkg csirkemáj * só, bors * 1 tk fűszerpaprika * 1 tk majoránna * fél tk őrölt kömény * 1.5 dl víz * friss petrezselyem
Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat és megdinszteljük rajta a félkarikára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, megdinszteljük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a májat, és, ha már kifehéredett, fűszerezzük is. Felöntjük egypici vízzel és fedő alatt készre, szaftosra főzzük kb. 20 perc alatt. Tovább ne főzzük, mert kemény lesz a máj.
TIPP: Remekül illik hozzá bármilyen burgonya köret.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: ***
Hozzávalók: 2.5 dl víz * 12 dkg vaj * 1 tk cukor * Fél tk só * 16 dkg liszt * 2 tojás * olaj (a sütéshez) * fahéj, cukor * 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés: A vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy kisebb, nyeles edényben, lassú tűzön összeforraljuk. Ha elolvadt a vaj és a cukor, beleöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg összeáll, majd lehúzzuk a tűzről, és 10-15 perc alatt langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojást, majd a nyers tésztát habzsákba töltjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a habzsákból kinyomva, egy olló segítségével kb. 10 cm-es csíkokat vágunk bele, és minden oldalon aranybarnára sütjük. Amikor kisült a churrosunk, még melegen fahéjas cukorba forgatjuk, és még langyosan tálaljuk. Olvasztott csokiba mártogathatjuk.