Aktuális

Koronavírus-vakcina: ha a nagyit beoltották, ő már nincs veszélyben

Bors

Létrehozva: 2021.02.25.

Sokan alig várják, hogy végre megölelhessék szüleiket, nagyszüleiket, de nem tudják, megtehetik-e, ha ők maguk még nem szerezték meg a koronavírus elleni védettséget. A virológus szerint nincs ok az aggodalomra: ha a nagyi be van oltva, őt már nem kell félteni a vírustól.

Forrás: Pexels.com

A már beoltott idős rokonokkal gond nélkül találkozhatnak a fiatalabb generációk, hiszen rájuk nézve a betegség már nem veszélyes.

A második oltás felvétele után, ha letelik az ajánlott idő, már védetté válik az ember a vírussal szemben. persze – ha teheti – egy otthoni vérteszttel erősítse meg a védettséget!A védettség azt jelenti, hogy bár a szervezetébe bejuthat a vírus, nem okoz súlyos megbetegedést, és nem vezet halálhoz – magyarázta a BorsOnline-nak Dr. Rusvai Miklós virológus professzor.

A beoltott is fertőzhet

Mindebből az következik, hogy ugyan a beoltottak védve vannak, ám sajnos terjesztőkké ők is válhatnak, épp ezért a beoltottaknak is be kell tartaniuk a járványügyi előírásokat, az oltatlanokhoz hasonlatosan.

Az oltottak nincsenek veszélyben, de mindenki más igen, ezért továbbra is fontos a fokozott védelem.

Ha minden jól megy, már csak néhány hónapot kell kibírni, hiszen ha a vakcinázás jó ütemben zajlik – márpedig a kínai oltóanyagot is egyre többen fogadják el –, akkor már akár nyárra visszakaphatjuk a megszokott életünket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek