Aktuális

Koronavírus-vakcina: újabb oltás engedélyeztetése kezdődött meg, amiből már egy adag is hatásos lehet

Bors

Létrehozva: 2021.02.05.

Újabb és újabb vakcinák kerülnek fel a világ koronavírus elleni oltóanyag piacára, ami rendkívül jó hír. Ha ez így folytatódik, minden esély megvan rá, hogy immunizálják az emberiséget és véget érjen ez a szörnyű rémálom.

Forrás: Pexels.com

Az előzetes jelzésekkel összhangban a Johnson & Johnson gyógyszergyártó elindította a koronavírus elleni vakcinájának veszélyhelyzeti engedélyeztetési eljárását. Közlésük szerint benyújtották az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságához az egydózisú koronavírus-vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyét – írta meg a Wall Street Journal.

Ha engedélyezik, azonnal szállítanak

Az engedélyeztetés után, a gyártó vállalta, hogy azonnal megindítja a szállításokat, így még az első félvben 100 millió adag oltást tud kiszállítani az Egyesült Államokba.

A Johnson & Johnson vakcinája a vizsgálati eredmények alapján 66%-os hatékonysággal véd a koronavírus-fertőzéstől, azonban a súlyos állapot kivédésétől 85 százalékban véd meg.

Ezt a vakcinát 44 325 felnőttön tesztelték, és nem tapasztaltak súlyos mellékhatást.

200 millió adag vakcina a tét

Amint az Európai hatóságok is biztonságosnak és hatékonynak ítélik meg a vakcinát, a tagállamok 200 millió adag vakcinát vásárolhatnak meg, és további 200 millió adag oltóanyag beszerzésére is lehetőségük nyílik.Ezzel újabb vakcina jelenhet meg a magyar piacon is, ami már a hatodik, vagy akár a hetedik is lehet, ha a Novavax vakcina előbb kapja meg az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek