Aktuális

Most figyeljen! Így készül a tökéletes lángos

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.02.01.

Téved, aki a lángost tipikus strandételnek tekinti. Egyáltalán nem kell megvárnunk a forró nyarat, hogy ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb eleséget élvezhessük. Otthon is bárki képes elkészíteni, aki követi a javaslatainkat!

Forrás: Móricz István

Maradt egy kis adag krumplipüré előző napról? Nagyszerű! Ennél jobb összetevőre nincs is szükség a jó lángoshoz. Ha nincs ilyen szerencsénk, pucoljunk meg 2-3 darab burgonyát, kockázzuk fel, és sós vízben főzzük puhára. Ha megfőtt, törjük át! 

Egy csomag élesztőt morzsoljuk bele egy csészényi langyos tejbe, és jócskán szórjuk meg cukorral. Várjuk meg, amíg felfut.

A finomlisztet szitáljuk át, adjunk hozzá egy kevés cukrot és sót, majd halmozzuk rá a langyosra hűlt burgonyát. Ha kedvünk tartja, tegyünk rá némi vajat, majd öntsük rá az élesztős tejet!

A tésztát jól dolgozzuk össze, és hagyjuk pihenni háromnegyed órát. Akkor jó, ha ragacsos és lágy, de szaggatható!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek